Telegram Grupları Nasıl Kuruluyor?

Telegram Grupları Nasıl Kuruluyor?

Kullanıcıların merak ettiği konulardan birisi de Telegram grupları ile ilgili olmakta. Bu konuda sizlere bilgi vermek istiyoruz.

Telegram, günümüzün en çok kullanılan sohbet yazılımlarından birisi haline gelmiş durumda. Geçtiğimiz dönemlerde WhatsApp’ın aldığı gizlilik politikası kararı ve büyük çökme sorunu sebebiyle Telegram, bu olayın ekmeğini yedi ve büyük bir artış yaşadı. WhatsApp, halen liderliğini korusa da Telegram’ın ciddi oranda yükselişe geçmesi bu platformun güçlenmesine neden oldu. Kurulduğu dönemden bu yana kendini yeni güncellemelerle geliştiren platform, WhatsApp’a göre daha hızlı bir gelişme sürecine sahip. Kullanıcılarını önemseyen Telegram ile ilgili bilinmesi gereken şeyler arasında gruplar da yer alıyor.

Telegram Nedir?

Telegram, 2013 yılından bu yana geliştirilen bir sohbet uygulaması. Her ne kadar sohbet uygulaması olsa da içerisindeki pek çok özellik sayesinde adeta bir sosyal medya aracı haline dönüştü. Yazılımın ismini incelersek “Tele” ile “gram” sözcüğünün birleştirildiği görülüyor. Telegram, hem masaüstü hem web hem de mobil platformlarda hizmet veriyor. C++, C ve Java ile geliştirilen bu yazılımın Android, iOS, Windows, Mac OS, Linux ve web platformu için geliştirildiğini ifade edelim. Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde genel merkeze sahip olan bu firma, küresel çapta hizmet veriyor.

Telegram Grupları Kurma

Şu anda 58 dil desteğine sahip olan Telegram için kullanıcıların aklındaki sorulardan birisi de bir grubun nasıl kurulduğu. Telegram üzerinde bulunan grup sistemi, insanların bir araya gelerek birlik olmasına imkan tanıyor. Aslına bakarsak bu sisteme kanal sistemi de diyebiliriz. 2015 yılının Eylül ayında yayın hayatına başlayan kanal özelliği, o günden bu yana halen geliştiriliyor.

Telegram grupları veya kanallar, insanların bir araya gelerek bir topluluk oluşturmasını mümkün kılan sistemler. Kullanıcılar, gruplar sayesinde ortak bir konu altında toplanabiliyor ve bu konu ile ilgili konuşabiliyor. Şunu ifade edelim ki bir kanalın veya grubun abonelik sistemi şeklinde de çalışma ihtimali bulunuyor. Yani bir kanal yöneticisi, isterse o kanalı abonelik şeklinde ayarlayabilir ve yalnızca kendi mesaj atabilir. Aboneler ise mesajları okuyabilir.

Telegram kanallarının bir diğer özelliği her üyenin konuşabilmesini sağlayabilmek. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, birbirleriyle iletişim kurarak sohbet edebiliyor. Yani kanallar yalnızca yöneticilerin konuşması için değil yönetici, izin verdiği takdirde her üyenin rahatlıkla konuşabiliyor olacağı bir ortam da sunuyor.

Telegram için grup kurmak isteyen bir kişi öncelikle Telegram uygulamasını başlatmalı. Telegram uygulamasını açtıktan sonra yapılması gereken şey sol üst kısımda bulunan üç çizgiye basmak. Üç çizgiye tıkladıktan sonra bu kısımda “Yeni Grup” ve “Yeni Kanal” gibi çeşitli seçenekler bulunuyor. “Yeni Grup” seçeneğine bastıktan sonra gerekli talimatlar uygulanmalı ve grup oluşturulmalı. Buna ek olarak kanal oluştururken de tartışma grubu oluşturulabileceğini ifade edelim.

Telegram Web Kullanma

Telegram grupları bu şekilde kurulabiliyor. Peki mobil ve masaüstü cihazlar için bulunan Telegram uygulaması webden nasıl kullanılıyor? Bu konuda da sizlere kısaca bilgi sunmak istiyoruz. Telegram için web sürümünü kullanmanın yolu aslında oldukça basit. Öncelikli olarak hesabı doğrulamanız gerekiyor. Bunun için bu bağlantıya girilmeli. Sohbetlere ulaşmak için ekrandaki talimatlar yerine getirilmeli. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra artık Telegram’ın web sürümündeki arayüze ulaşmanız gerekiyor. Bu şekilde Telegram, web üzerinden kullanılabiliyor.