Twitter tweet özelliği kullanımı konusunda bazı kullanıcılar, bilgi almak isteyebiliyor. Bu konuda siz değerli okurlara paylaşım yapmak istiyoruz.
Twitter, sıklıkla kullanılan bir sosyal medya ağı olarak bizlerin karşısına çıkıyor. Bu platformdan yararlanan bazı insanlar, platformun özelliklerini kullanırken bazı özelliklerin nasıl kullanıldığına dair bir araştırma yapabilir. Hatta tweet atma konusunda bilgisi olmayanlar dahi bulunabilir. Çevresinde duyduğu fakat nasıl kullanıldığını bilmediği için tam olarak yararlanamayan kişiler, özellikle yeni katılımcılar veya hiç tweet atmamış insanlar oluyor. Aslına bakarsak tweet atmak oldukça kolay. Peki nasıl tweet atılıyor? Hangi özellikleri mevcut?
Öncelikle Twitter’a özgü bir kavram olan tweet ifadesini açıklayalım. Tweet, Twitter’da yayınlanan gönderiler olarak açıklanabilir. Facebook veya Instagram gibi platformlardan farkı ise kısa tweetler atılma imkanı sağlaması. Yani tweetler için belirli bir sınır bulunuyor. Bu sınır aşılmadan paylaşım yapılabiliyor. Buna ek olarak şu bilgiyi verelim ki bazıları bu sistem için “internetin SMS’i” tanımını uygun görüyor. Zaten Twitter, ilk zamanlarda daha kısa tweet atmaya izin veriyordu. Sonradan limit yükseltildi ve daha uzun tweetler atılmaya başlandı. Kısacası Twitter, kısa mesaj paylaşma platformu benzeri bir alan sunuyor. İnsanlar, genel olarak kendi düşüncelerini veya farklı bilgileri yayınlayarak bu ağdan faydalanıyor.
Pek çok kişi, Twitter’da nasıl tweet atılacağını merak edebilir. Bunun için öncelikle Twitter hesabına sahip olunması gerektiğini hatırlatalım. Ardından Twitter web sitesine girmek gerekiyor. Web sitesine girdikten sonra yapılması gereken şey üst kısımdaki “Neler oluyor?” yazılı alana veya sol kısımda yer alan “Tweetle” butonuna basmak. Bu işlemin ardından yazı yazma alanı karşımıza çıkıyor. Yazı yazarken şunu belirtelim ki kullanıcılar, eğer uzun yazı yazarsa bir uyarı ile karşılaşıyor. Buna göre yazıyı daha özet bir şekilde tamamlayabiliyor. Bundan dolayı mümkün oldukça kısa yazmak en mantıklı karar olabilir. Eğer yazı fazlasıyla uzun olacak ise dizi şeklinde yani parça parça yayınlanabilir.
Bir diğer konu yazı yazma alanının altında bulunan gizlilik seçeneği. Burada tweetin kimler tarafından yayınlanacağı açıklanmakta. Kullanıcılar, bu seçeneği güncelleyerek herkes, takip edilen kişiler veya yalnızca bahsedilen kişiler olarak değişiklik uygulayabilir. Bir alt kısımda ise pek çok seçenek bizlerle buluşuyor. Kullanıcılar, bu seçenekler ile beraber ekleme yapabiliyor. Twitter tweet sisteminde yer alan seçenekler arasında medya seçeneği bizlerin karşısına çıkıyor. Twitter üyeleri, fotoğraf, resim veya video eklemesi yaparak attığı tweeti süsleyebilir.
Karşımıza çıkan bir diğer seçenek GIF olarak bizlerle buluşuyor. GIF seçeneği sayesinde kullanıcıların GIF paylaşımı yapması mümkün hale gelmekte. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra kategorize şekilde içerikler bulunurken buna ek olarak arama yeri de mevcut. Kullanıcılar, ister GIF arayabilir, ister alt kısımdan istediği GIF içeriklerini tercih edebilir. Bir diğer alanda anket kısmı bizlerle buluşuyor. Anket kısmında kullanıcı, bir soru sorarak şıklar ekliyor. Ardından anketin ne kadar süreyle geçerli olacağı belirleniyor.
Kullanıcıların Twitter tweet sistemi ile beraber yapabileceği bir diğer şey emoji paneline ulaşmak. Windows kullanıcıları “Windows + Nokta” tuşları ile emoji paneline ulaşırken aynı zamanda buradaki emoji seçeneği ile de buradan emoji eklemek mümkün hale geliyor. Devamında planlama butonu bizlerin karşısına çıkıyor. Bu buton ile birlikte Twitter kullanıcısı, gönderiyi istediği tarih ve saate ayarlayabiliyor. Son olarak konum ekleme kısmı yer alıyor. Bu seçenek ile birlikte gönderiye konum eklenebiliyor.